Swim Clinic » Plavanje ODRASLI

Plavanje ODRASLI

INDIVIDUALNO DELO

Smo specialisti in strokovnjaki na področju INDIVIDUALNEGA PLAVALNEGA PRISTOPA. Popolnoma prilagojen program dela glede na predznanje, starost in vaše zahteve, kjer najprej pregledamo vaše trenutno plavalno predznanje in morebitne zdravstvene težave, da uberemo pravilen pristop. Termin se določi po dogovoru.

TEČAJ ZA ODRASLE NEPLAVALCE in POLPLAVALCE 
(ki še niso prilagojeni na vodo)
Iz izkušenj vemo, da je pri odraslih neplavalcih velikokrat vzrok neprilagojenosti na vodo prav strah pridobljen z nepravilnim pristopom ali iz neprijetnih situacij. Ta strah se odraža kot zelo močno čustvo in ga je potrebno premoščati po korakih. Z vam prilagojenim pristopom bomo naredili prve pravilne korake k skupnem cilju tudi če do zdaj niste imeli resnega stika z vodo.

TEČAJ PRAVILNE TEHNIKE 
Cilj tečaja je pobližje spoznati vse štiri plavalne tehnike, jih osvojiti ter izboljšati plavalne sposobnosti. Za dobro vzdušje in stopnjevan napredek bo poskrbel učitelj, ki bo po potrebi poskrbel za individualiziran pristop k posamezniku. Vadba poteka dvakrat tedensko v 25m bazenu po eno uro. Cilj programa je osvojiti osnove vseh štirih plavalnih tehnik (prsno, kravl, hrbtno in delfin), skoki v vodo ter samoreševanje in reševanje z vode.

ŠOLA NADALJEVALNE TEHNIKE & REKREATIVNO PLAVANJE
Nadaljevanja šola plavanja obsega delo z odraslimi plavalci, ki hočejo v prijetni družbi skupine soplavalcev svojo plavalno pripravljenost še izboljšati. Za dobro vzdušje in stopnjevan napredek bodo poskrbeli učitelji, ki bodo po potrebi poskrbeli za individualiziran pristop k posamezniku. Vadba poteka dvakrat tedensko v 25m bazenu po eno uro. Cilj programa je poglobiti znanje vseh štirih plavalnih tehnik ter dvigniti plavalne sposobnosti na višji nivo.

PROGRAM 3ATLON
Že tekmovalno naravnan program triatlon navdušencev. Rdeča nit je poglobljena tehnika vseh plavalnih disciplin in zahtevnejšihih plavalnih elementov s sistematično povečano plavalno količino. Treningi so kondicijsko sistematično načrtovani. Tehnično znanje se na vseh treh področjih (plavanje, kolesarjenje in tek) stopnjuje od manj zahtevnejšim proti zahtevnejšim vsebinam.

SWIM-FIT program *NOVO*
Združuje tri pomembne vidike do optimalne
pripravljenosti. Vse v eni uri! Brez starostne omejitve!
* PROTIVNETNI NAČIN PREHRANJEVANJA
* PRAVILNA TEHNIKA PLAVANJA
* FUNKCIONALNA CROSSFIT VADBA
Vadba z močnim skupinskim motivom in podporo.
Popolnoma prilagojeno posameznemu udeležencu in
trenutni telesni pripravljenosti. Spremljava telesnih
parametrov, podpora pri korektnem načinu
prehranjevanja, testiranja, ideje, recepti. TOR,ČET

VZPOREDNA VADBA STARŠEV & OTROK
Zaradi boljšega izkoristka časa staršev, ki otroka oddajo v naš program, vam ponujamo vadbo vzporedno z vašim otrokom. Torej skupen prihod, odhod nasmeh na ustih otrok in staršev so zagotovljeni.

VODNA VADBA
je vadba, ki s svojo pestrostjo in raznolikostjo na telo deluje s širokim spektrom pozitivnih vplivov. Prepletanje vsebin vodne aerobike (Wateraerobic), vodne gimnastike (Aquagymnastic), treninga v vodi (Aquatraining), plesa in druženja da vadbi dodatno pestrost. Na vsaki vadbeni uri se posveča pozornost najpomembnejšim motoričnim sposobnostim – vzdržljivosti, gibljivosti in moči. Z raznimi pripomočki še bolj učinkovito dosegamo željeno intenzivnost. Starostne omejitve ni!

Vadba se priporoča pri:
* slabi telesni drži in mišični oslabitvi
* uravnjavanju telesne teže
* težavah sklepov, predvsem kolen in kolkov
* boleznih, ki prizadanejo skelet kot je osteoporoza ipd.
* sindromih težav s hrbtenico (zmanjšanju gibljivosti, bolečinah mišic, poškodbah medvretencnega diskusa-hernia)
* atrofiji (zmanjšanje mišične gostote) zaradi neaktivnosti
* slabem stanju srčno žilnega sistema, ki je posledica neaktivnosti

Vir: Hahn, J. & Hahn A. (1995): Aquagymnastik

Vsi tečaji se bodo izvajali v kopališču Pristan ter na novi lokaciji na bazenu Ruše. Vadbena ura traja šestdeset minut, pod vodstvom licenciranih učiteljev pri PZS, ki bodo poskrbeli za prijetno vzdušje in strokoven pristop. Starostnih omejitev ni!

Top

Prijave in povpraševanje sprejemamo na: 041 954 176

Vabljeni, vaša SWIMCLINIC-a